Uvijek sam se vodila onom mišlju „ako se nešto treba dogoditi dogodit će se“!

Završiš jedan fakultet, ali nekako se ne vidiš u tome. Da sve je to super, simpatično, radiš s djecom gdje ćeš naći ljepši posao od toga (popratni komentari koje uvijek možeš čuti)… Ne biste vjerovali, ali ja sam učiteljica! I kako sam sad završila u Dhar mediji? To se nekada i ja sama pitam, ali kažem si: desi se ono što se desiti mora.

 

Ako te posao koji radiš ne usrećuje onda ti tamo nije mjesto. Nekako sam uvijek mislila da ono što radiš određuje tebe i tvoj životni put. Smatram da taj put biramo sami, ako nešto stvarno želimo u tome nas ništa neće spriječiti. Teškoće na tome putu su nezaobilazne, ali ti to toliko želiš da ćeš i naći rješenje. Nema odustajanja, samo upornost, velika motivacija i ostvariti ćeš sve svoje želje.

 

Da se sada vratimo na ono pitanje kako sam došla u Dhar mediju!
Kako sam znala da ne želim biti učiteljica, barem ne u ovakvom školskom sustavu kakav mi imamo, već na početku toga studija znala sam da želim biti nešto drugo, da moj poziv sigurno nije biti učiteljica. Nisam htjela odustati od toga studija jer sam htjela iskoristiti sve što mi se tamo pruža, a prije svega to je poticanje na kreativno stvaranje, maštanje i jednostavno izlaženje iz okvira. Taj studiji mi je pružio nebrojna iskustva koja nikada neću zaboraviti i koja su na neki način odredila moj sadašnji život. I dobro, prošle godine diplomirala sam, dobila titulu, koja bi me navodno trebala uzdizati iznad običnih smrtnika bez titule, i odlučila da to nije kraj. Dvoumila sam se hoću li ići na diplomski studiji pedagogije ili komunikologije te sam se prijavila za oba. Bila sam sigurna da ću završiti na komunikologiji iako me bilo strah da neću zadovoljavati neke kriterije, mislim ipak dolazim sa totalno nepovezanog studija. Dan rezultata sam isčekivala kao ozebli sunce, otvaram tablicu i počinjem pregledavati iz sredine popisa i tražim svoje ime, dolazim do zadnjih imena, ali mojeg nema! Ajmeee pa nije valjda da me moj instinkt prevario!!! Vratim se na početak tablice kad ono moje ime je prvo na listi. I tako sam upisala studiji komunikologije sa smjerom za odnose s javnošću ili ti svima poznatiji naziv PR.

Prve misli koje su prolazile mojom glavom prvih tjedana predavanja su bile: što je ovo, nemam pojma o ničemu, u velikom sam zaostatku za drugima i hoću li ja to sve uspjeti pohvatati!! Kako je vrijeme prolazilo tako sam i ja napredovala, učila, saznavala i shvatila da nemam nikakvo praktično znanje! Nova panika, pa kako ću sad tooo! Legla sam na krevet, u mislima popričala sama sa sobom, i došla do zaključka da svi od negdje moraju početi! Svi su jednom bili novi! Shvatila sam da je vjerojatnost da me netko zaposli u području PR-a ili komunikacija minimalna s obzirom da nikada takvo nešto nisam radila. Zato sam se fokusirala na volontiranja i prakse u neprofitnim studentskim udrugama.

Sve je započelo s time da sam prije par mjeseci postala community manager na poralu studentski.hr. Znala sam po prilici što je to, mislim svi imamo iskustva u vođenju profila na društvenim mrežama, ali nikada nisam takvo što radila za nekoga, za ozbiljno. Dobila sam upute starih članova portala i shvatila da ako želim znati kako cijeli taj svijet funkcionira moram sama učiti, čitati i istraživati. Bacila sam se na posao i saznala puno korisnih stvari. Biti community manager je odličan početak za daljnje napredovanje u komunikacijama, ali htjela sam se okušati i u području PR-a i marketinga. Put me odveo do studentske udruge Ekonomska klinika! Volontiranjem u toj udruzi uspjela sam povezati i unaprijediti znanja koja sam stekla na Učiteljskom fakultetu sa onima koje sam stekla na studiju komunikologije. Udruga provodi brojne projekte stoga sam imala priliku okušati se u dizajniranju brošura, vizuala, promotivnih materijala, osmisliti aktivnosti za projekt financijska pismenost osnovnoškolaca te postati voditeljicom PR tima. Sve se dogodilo onako kako je i trebalo, početni strah da neću uspjeti sada je pomalo smiješan.

Kao i svakog dana pregledavala sam news feed na facebooku kako bih ubila dosadu u busu i uočila post Dhar medije! Tražili su studente, pomislim si: hmm ovo bi moglo biti zanimljivo, zašto se ne bih prijavila, nije da sad više nemam nikakvog iskustva! Prijavila sam se i čekala odgovor, koji je došao stvarno iznenađujuće brzo, otišla na intervju i sljedećeg dana primila Vedranin poziv da sam postala nova članica tima Dhar medije. Saznavši tu novost bila sam jako sretna i oduševljena, jer dobila sam prvu pravu priliku da naučim i svladam vještine koje će mi svakako jednom dobro doći u budućnosti. Tek sam počela sa svojim novim zadatcima kao social network manager i veselim se onome što me tek čeka!

Marina.

Categories: Blog

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish