Otkud pak ja u Dhar mediji? 
Odgovor na to pitanje moramo potražiti u dalekoj prošlosti. Dobro, dobro, ipak ne tako dalekoj.

Još kao student sam počeo raditi u jednoj telekomunikacijskoj kompaniji i u njoj ostao petnaestak godina. Nije mi to bio prvi posao, ali bio je sladak i dobro plaćen. Misliš odraditi kojih par mjeseci, skupit’ lovu za neki komad elektronike, a na kraju ostaneš dekadu i pol.

Imao sam sreću i radio sam tamo jako interesantan i dinamičan posao. Dok se kompanija gušila u svojoj tromosti, ja sam u svojem poslovnom svijetu trčao sprintove svaki dan kroz mobilne uređaje, CPE opremu, gadgete i wearables-e.

Jednog dana smo se konačno rastali, jer više nije bilo uređaja koji bi nadoknadili sve ono što takav jedan mastodont kroz vrijeme oduzme čovjeku.

Nakon rastanka, prvi plan je bio potražiti novi posao, ali ponude koje sam dobivao i oglašeni natječaji samo su vodili ka novim mastodontima.

Iskreno, sve je to isto, samo je sisanje životne energije drugačije zapakirano. Kako mi se to ne bi ponovno dogodilo, prelomim se – odlučim stisnuti pauzu, odmoriti malo od svega i posvetiti se obitelji i klincima.

Mislio sam da će im to goditi. Tata je doma – ne radi, već je u njihovoj službi za sve one male trenutke inspiracije tijekom dana. Greška. Klinci su brzo nadoknadili sve, skužili pritom da sam ja slabija karika i uz oca doma se potpuno razuzdali. Supruga me zbog toga moli da se ipak zaposlim, iako joj je lijepo kad sam doma. Mislim da me muljala za ovaj drugi dio.

Tada se odlučujem na drugi, potpuni zaokret, opet.

Grafički dizajn. Zaokret se zapravo dogodio u glavi, crtam i ”dizajniram” od faksa i to mi nikad nije bio teret već prava strast i jedina konstanta kroz vrijeme, a to sam i studirao.

Ali nigdje nisam to radio ni dana, a to znate, čitali ste tekst. Hoću li se uopće tako neiskusan negdje zaposliti?

Idem probati. Zašto ne bih radio posao koji volim? Pa to sigurno mora biti korisno kako za mene, tako i za poslodavca.

I tako krenem s potragom i prijavama. Javio sam se na par oglasa, nadopunio CV i ispeglao portfolio. U tih par oglasa našla se i Dhar media sa jednostavnim, razumljivim i kratkim oglasom. Ono što me jako privuklo je činjenica da već 10 godina upravljaju tvrtkom prema načelima dharmičkog managementa, gdje je čovjek u središtu svega. Pa to je dijametralno suprotno mojem dosadašnjem iskustvu.

 

Uglavnom, selekcijski proces je bio toliko brz i učinkovit (prijava + portfolio, dizajnerski zadatak i razgovor uživo), da se nisam stigao ni okrenuti. Još se uvijek polako javljaju drugi, puno sporiji oglašivači kojima sam se prijavio u isto vrijeme kao i Dhar mediji.

I da, ako se pitate jesam li primljen – odgovor je potvrdan.

Tu sam već mjesec i pol, brljavim, učim i imam nove uzore. Uživam u atmosferi, odnosima i poslu. Ja sam oduševljen njima, i nadam se da su barem malo i oni sa mnom.

Vlatko.