Photo: Christin Hume, Unsplash

Poštovani, moje ime je Anja Mikolić i studentica sam Grafičkog fakulteta u Zagrebu. Moja najozbiljnija rečenica, osim u nekoj prijavi i službenom razgovoru. Možda. Pa krenimo…

Okej, stvarno studiram grafički dizajn i to volim, al’ do ove zadnje godine studiranja i posla (čudno zvuči, jer posao je jako ozbiljna stvar!), dovela su me različita iskustva i odluke. Od različitih poslova, mijenjanja ideja o životu, studiranja onog kaj me ne zanima (građevina), mijenjanja adrese i prilike da vidim sve oko sebe drugačije (jep, imala sam iskustvo resetiranja i čeličenja, neki bi rekli bolesti) do toga da sam si olakšala: počela sam slušat’ samu sebe i gle gdje sam! Sjedim u Dhar mediji već 2 mjeseca. Doslovno! Ne mrem ić’ doma! Da bar! Fakat je dobro tu. (I upravo sam si poništila godišnji na koji sam tol’ko duuugo čekala :D )

Uglavnom, poslušala sam tak’ i svoju ideju da mi faks trenutno predstavlja odgađanje i odlučila se zaposlit’. Pa da vidimo kak’ ću se snać i je l’ to uopće za mene… bez očekivanja. I prije sam radila, ali nakon spremanja u skladištu, rada s djecom, konobarenja, call centra, čišćenja (klasična Anja, daj mi sve!), ja se odlučila na posao u struci. Baš čudno.

Uz prave ljude možeš napravit’ i odradit’ čuda

Kol’ko god bili različiti poslovi koje sam prošla, uspjela sam izvuć’ jednu stvar koja mi je zapravo postala želja: radit’ u dobroj atmosferi s dobrim ljudima. Imala sam to iskustvo kad sam radila u bircu i skužila da uz prave ljude možeš napravit’ i odradit’ čuda, a i svi se super osjećaju! Iskreno, nisam imala pojma da tak’ funkcionira i Dhar media. Samo sam se javila i oni odgovorili… a taman sam dobila stipendiju i isti dan nakon dodjele došla na razgovor za posao. Eto! Napokon imam priliku radit’, a da ne mislim o parama.

Omotana u brošure s wobblerom na glavi

Ovdje sam grafički dizajner (junior2, al’ uči se!), pa radim sve kaj mi daju vezano uz vizuale: sitne korekcije, smišljanje novih rješenja, pripremu za tisak i sve kaj klijenti mogu zamislit’. Idealno, jer učim uskladiti svoje ideje sa zadanim. Ako se neki dio posla i ponavlja, ostaje mi dobar balans za moju kreativu u slobodno vrijeme.

I sad nakon 2 mjeseca kaj sam ovdje, vidim da mi se želja ostvarila pa mislim da ću se usidrit’ malo (ak’ me ne izbace :D ). A kaj da ti velim, s guštom tu dolazim! Bar za sad, dok me ne zatrpaju brošurama i pošalju 9324827. korekciju. Hmm… a možda me jednom i nađu omotanu u brošure s wobblerom na glavi. ‘Ko zna, al ja sam spremna! Bar će bit’ zabavno! :D

Ma hvala na svemu, svima i meni! I tog se držim!

Pa eto, hvala i na čitanju!

Lp,

Anja

#blognajjacastvarikad