Davor Perkov_fb2prof.dr.sc. Davor Perkov

“Učinkovito vođenje u novoj ekonomiji ne temelji se na formi i strogoj hijerarhiji već na stvaranju poticajnog radnog okruženja i pretpostavki za individualni razvoj zaposlenika. Ovo je vrijeme za lidere koji daju podršku i integriraju, koje resi kvaliteta i duhovnost, koji utjelovljuju viziju i vrijednosti, te koji donose perspektivu i poslove organizaciji.”

Profesor je Visoke poslovne škole Libertas Zagreb. Doktorirao 2008. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s temom „Upravljanjem promjenama do održivog rasta poduzeća“. Stručno se usavršavao u zemlji i inozemstvu. Završio je i General Management Programme pri Međunarodnoj poslovnoj školi (IEDC) na Bledu.

Karijeru započeo u zagrebačkom hotelu “Intercontinental”. Tri mjeseca je proveo na studijskoj praksi u hotelu «Turnberry» – Ayre (Škotska). Više godina (1981.-1989.) je bio direktor đurđevačkog hotela “Picok”, odnosno hotelsko-turističke tvrtke “Sloga” u istom gradu. Za uspješan projekt uvođenja novog hotela na tržište i kvalitetu usluga, dobio je niz domaćih i internacionalnih priznanja («Il Cuoco d’Oro Internazionale» i dr.).

Kao izvršni menadžer u internacionalnoj prehrambenoj kompaniji “Podravka” (1989.-2005.) na poslovima rukovođenja marketingom i prodajom, pokrenuo je i koncipirao korporativni strateški Gastro program (prema HoReCa kanalu distribucije na 10-ak tržišta u regiji JIE).

Danas je glavni poslovni konzultant «Perkov savjetovanja“ d.o.o., kuće za savjetovanje, razvoj i trening menadžera sa sjedištem u Zagrebu. Certificirani je trener EU tj. Austrijske gospodarske komore (WKO) i instituta WIFI. Sudjelovao je u više domaćih i međunarodnih projekata. Stalni je suradnik-predavač veleučilišta VERN’, poslovnih učilišta Experta i Altius, te MEP Consulta i Mape znanja Zagreb i dr.

Konzultant je ili suradnik niza organizacija u Hrvatskoj i Sloveniji, npr.: Agrokor, Atlantic grupa, Apfel Makarska, AWT, Borovo, Dekor Zabok, ERSTE Plavi OMF, Eurco, Euroherc, FINA, hotel Atrium Split, HAMAG, HOK, Hrvatske šume, HUP-PUMA, INA Maziva, Končar-Elektroindustrija, Kontrol Biro, Kraš, Valamar, Sava i Triglav (Slovenija) i dr.

Specijalist za područja upravljanja poslovnim promjenama, vođenja i strateškog menadžmenta. Nastupa kao autor ili speaker na domaćim i međunarodnim kongresima, konferencijama i stručnim skupovima. Autor je 20-tak znanstvenih i stručnih radova, te suradnik web portala www.quantum21.net. , kolumnist magazina „Ja trgovac“ i dr.

Suautor dvaju poglavlja u knjizi Đ. Horvata „Temeljne funkcije upravljanja“ (2007.), sa S. Petrom autor knjige „Upravljanje poslovnim promjenama“ (2009.) i suautor knjige „Strategijsko upravljanje i konkurentnost u novoj ekonomiji“ (2012). Jedan je od odabranih stručnjaka – autora edukativnih priloga predstavljenih na prvom obrazovnom DVD-u „Menadžer & lider 21. stoljeća“ iz programa „Moj pametni video“.

Član je Hrvatskog društva lobista (HDL-a), svjetske federacije turističkih novinara (FIJET) i počasni član slovenske ustanove Fundacija GT  koja stipendira studente hotelijerstva i turizma.

Rođen u Splitu, živio je (do sada) u Komiži, Šibeniku, Splitu, Zagrebu, Turnberryiju (Škotska), Đurđevcu, Koprivnici… i opet Zagrebu. Voli novinarstvo i enigmatiku, putovanja, planinarenje, tenis i obrađivanje maslina u primoštenskom zaleđu, a ponajviše – ljude!