Jadranka Boban Pejić

“Moja osobna misija je inspirirati druge da žive kvalitetnije i radosnije. Zahvalna sam što imam mogućnost pozitivnog utjecaja na sredinu u kojoj živim i radim pa je to i glavni razlog zašto sam pristala na ovo predavanje.”

 

CEO_Jadranka Boban Pejic 4_fbDirektorica je tvrtke Biovega za uvoz i distribuciju ekoloških proizvoda. Nedavno je obilježila 25 godina svoga rada. Biovega je u potpunosti u privatnom vlasništvu, a gđa. Pejić imala je viziju te uspjela svoju strast i životni stil prema ekološkim proizvodima zajedno sa suprugom Zlatkom Pejićem realizirati u uspješnu poslovnu priču.

Završila je poslijediplomski studij na Cotrugli International Business Academy te stekla titulu AMBA. Često sudjeluje kao gost predavač na strukovnim seminarima i radionicama diljem svijeta, a vezanima uz ekološku proizvodnju te poslovanje ekološkim proizvodima. Uz supruga Zlatka kreatorica je i franšiznog koncepta bio&bio koji je aktivan već devet godina kroz lanac od 13 bio&bio trgovina u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Varaždinu, Puli, Osijeku i Dubrovniku. Ljubav i interes prema ekološkim proizvodima i prirodnoj prehrani otkrila je još tijekom studija Defektologije, a na istom fakultetu radila je kao asistent do svog odlaska na Kushi Institute u Boston gdje je i stekla prva znanja o ekološkim proizvodima te njihovoj primjeni. Autorica je mnogih članaka i knjiga te često prisutna u medijima kao pionir u poslovanju s ekološkim proizvodima. Za svoje dvije kuharice; Ljeto i Bez glutena dobila je i uvaženu svjetsku nagradu Gourmand Cook Book.

Jadranka Boban Pejić danas je na čelu uspješne tvrtke koja posjeduje ISO I HACCP certificate kvalitete te zapošljava više od 100 djelatnika. Biovega razvija i vlastitu ekološku proizvodnju na lani preuzetom ekoimanju Zrno.  Tu je i Studio za prirodnu njegu Orgona, no sve spomenute segmente čvrsto povezuje jedna misao; Ponuditi tržištu i kupcima vrhunske ekološke proizvode. Biovega posluje po fair trade principima, a Jadranka Boban Pejić posebno je angažirana u temama i projektima koji se bave holističkim pristupom ženskom zdravlju.

Naš je predani pionirski rad na području održivog razvoja te zaštite okoliša prepoznat u lokalnoj, no i u međunarodnoj zajednici. Biovega je 2011. godine prepoznata kao jedan od vodećih poslovnih subjekata. Direktorica Biovege, Jadranka Boban Pejić, na prestižnom svjetskom poslovnom događanju Women in Business u organizaciji Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) 2011. izabrana je za Europsku poduzetnicu godine za izvanredna postignuća u konkurenciji poslovnih žena iz cijele Europe, a iste godine dodijeljena joj je i nagrada za najkreativniju menadžericu Hrvatske.

Prošle godine grupacija Biovega, zajedno sa svojim sestrinskim tvrtkama Makronovom, Planetopijom, te tvrtkom Bio-Zrno, dobitnica je nagrade Greenovation u kategoriji Najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva, dodijeljene od strane Saveza za energetiku grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore/Europske poduzetničke mreže Hrvatske. Na istom natječaju nagrađena je i direktorica Jadranka Boban Pejić u kategoriji Najbolja menadžerica hrvatskog zelenog gospodarstva za projekt Biovega d.o.o. – proizvodnja prirodne hrane, trgovina i usluge.