Preselili smo u novi poslovni prostor. Izmjenili smo neka stara i donjeli nova pravila i krenuli dalje.

Planiranje-i-strategijaPred nama su pripreme za novu sezonu projekta Discover Croatia. Ove je godine glavna tema okrenuta hrvatskim legendama. Na koji ćemo to način odraditi? Jednostavno, kao i uvijek. Uz pomoć dobro postavljene strategije, kvalitetnog tima i temeljite organizacije. Ne znam da li ste upoznati s našim dosadašnjim radom no prošle smo godine organizirali i snimili naš prvi onlajn serijal Discover Croatia – Exploring Route.

Tri grada i četiri županije, sveukupno oko stotinjak lokacija. Dvanaest ljudi od toga šest stranaca koji su prvi puta u Hrvatskoj, dva kombija, puno prtljage, dvadeset i četiri dana snimanja, točnije 576 sati na putu, bez predaha. I na kraju, nepredvidive okolnosti. 🙂

Ove godine nas čeka ista stvar. Doduše manji je broj dana, ali je snimanje zahtjevnije. Olakotna je okolnost što točno znamo što želimo i kako to dobiti. Stoga: kamere u ruke trojice snimatelja, jedna voditeljica – Ashley Colburn i iza scene, naša draga Manuela koja brine da sve, kako god bilo, teče glatko.
Danas, kad se okrenem iza sebe, vidim kako smo podigli na noge prvi turistički onlajn šou, kako smo naše kolege iz Turističkih ureda šarmirali svojim umijećem, brzinom i praktičnošću pa smo za uzvrat i ove godine dobili njihovu potporu – financijsku i kreativnu.

 

VELIKI EVENTI I MANIFESTACIJE – Here we come!

 

Telefoniranje-i-komunikacijaŠto je za nas organizirati ovako nešto? Sitnica! Ne pretjerujem, zaista je tako. Napuhavanje i veličanje stvari nikome ne pomaže. Ono na što se svaki posao treba svesti jesu upravo mali zadaci: telefoniranje i mailovi. To uvijek imajte na umu.

Dok stvari nisu jednostavne, nisu izvedive.

Postavite strategiju, podjelite poslove i uštimajte mehanizam. Ne marite za male stvari, za smetnje na putu i za zidine koje morate probiti. Cilj je jasan. Ukoliko vam fokus ostane na njemu sve će prepreke biti rješene, a vi na kraju zadovoljnji. Zašto to govorim? Jer proteklih dana često čujem kako stvari oko nas ne funkcioniraju radi milijun i jednog razloga. Uvijek je netko kriv. I uvijek je to netko drugi. I uvijek je uvijek.  I pritom tako često ne opažamo da se život ipak događa i da se neke stvari ipak dogode. Dogodile su se i nama. Ne slučajno, samo s pravim odabirom.

AndautonijaMi smo odlučili u svom dvorištu pomesti lišće, pošišati travu, postaviti klupe za predah i upalili smo za vas TV.
Koji? TouristarTV. Što gledamo?

Discover Croatia – Legends of Croatia.
Stay tuned.

Lea

 

 

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish