Zašto dharmički menadžment (opens in a new window)

– Vrijednosti i načela temeljena na osobnoj odgovornosti –

Nije uopće slučajno da se zovemo dhar media. To ime znači put našeg poslovanja, možda na oko malo duži, iako sasvim siguran da njime stižemo do cilja. Dharmički način poslovanja (dharmički menadžment) je specifičan i pomalo nestandardan u Hrvatskoj. Takav menadžment zapravo sažima snažne vrijednosti i načela temeljena na osobnoj odgovornosti pojedinca prema svim članovima tima i poslovnoj okolini.

Što bi to značilo? Ne bi li svi trebali biti odgovorni? Slažemo se, no ovdje se ne govori o odgovornosti pred zakonom i propisima već moralnoj odgovornosti prema životu svakog bića, a prije svega prema sebi. Mi odabiremo ići putem osobnih promjena kako bi nadvladali sve teškoće koje poslovanje nameće.

Različitost karaktera i oblikovanje osobnosti iz prošlih iskustava, vaše članove tima može zaista odvojiti od vašeg poimanja svijeta i poslovanja, no svjestan odabir da ćemo poštivati granice svakog pojedinca daje nam priliku da budemo tolerantniji a njima da rastu i razvijaju se u skladu s misijom naše tvrtke.

Zašto? Kada pustite ljude da na vašem osobnom primjeru nauče da svijet nije borbeni ring i da se u vašoj tvrtci ne navlače boksačke rukavice, oni postaju svjesni da međusobno natjecanje ovdje nije prioritet što znači rad bez pritiska i jednostavno žele dati sve od sebe kako bi postizali maksimalni učinak.

Ljubav kao temelj dharmičkog menadžmenta, snaga je i vodilja sa kojom ne možete zalutati.
Iako se možda isprva ne vidi kako je toj kreativnoj sili baš mjesto uz poslovanje, pravi dokaz koji se nameće sam od sebe je taj da vam zaposlenici na posao dolaze potpuno zadovoljni a posao raste iz mjeseca u mjesec.

I to je za nas jedini ispravan način.

Lea Brezar, direktorica


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
en_USEnglish