Očuh i Kopile, Aleksandra Hampamer, Dvostruka duga

Odnosi s javnošću

Rekoše o nama

Očuh i Kopile, Aleksandra HamopamerNakon dogovora o preuzimanju koordinacije predstavljanjem knjige “Očuh i Kopile” odlučili smo je staviti u kontekst projekta “Usudim se reći: Da, zlostavljana sam”, s namjerom da još jedan put osvjestimo ovaj problem i pozovemo one koji proživljavaju slična iskustva da se ohrabre i potraže pomoć.
Promocija knjige “Očuh i Kopile”,osmišljavanje komunikacije, komunikacija s medijima, izrada web stranice za kampanju “Usudim se reći”.

Knjiga i kampanja


Usudim se reci

Autorica knjige “Očuh i Kopile”, Aleksandra Hampamer, suvlasnica izdavačke kuće Dvostruka Duga, voditeljica udruge Umjetnost davanja te azila za pse u Čakovcu odlučila je glasno ispričati svoju priču i zajedno s agencijom Dhar media pokrenuti kampanju “Usudim se reći: Da, zlostavljana sam!”

Više informacija o kampanji naći ćete ovdje.

Očuh i Kopile potresna je priča o životu jedne djevojčice i jedne starice. Dok jedna svakodnevno dobiva batine i prolazi kroz horor svog djetinjstva, druga priča iscjeljujuće priče koje djevojčici pomažu kročiti kroz pakao života.

Aiya i Tara susreću se opet mnogo godina kasnije pred samu Tarinu smrt. Aiya dolazi u gradić gdje  Tara sada živi kako bi se oprostila od starice koja joj je promijenila život i odredila usud, a Tara je čeka kako bi joj predala svoje životno poslanje i potakla je na služenje i pomaganje drugima.

Dok jednu čeka put prema svjetlu iza tunela, druga nastavlja put dobrote i suosjećanja tražeći tako svoj put prema oslobođenju.

Kroz potresne priče iz Aiyinog djetinjstva autorica progovara o ljubavi i strahu, mržnji i opraštanju, suosjećanju i pomaganju koje nas može voditi kroz život kad izgleda da je sve izgubilo smisao.

Tople Tarine priče podsjećaju nas na poznate životne istine: Ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi; Kako siješ, tako ćeš i žeti; Samo promjena je stalna i mnoge druge. Ispričane kroz autobiografsku potku autoričinog djetinjstva priče progovaraju o borbi protiv nasilja, posebice u obitelji, te unose svjetlo tamo gdje mrak straha zaprječuje put ljubavi i hrabrosti za promjene.

Zahvaljujući Tari, ženi koja se ničega nije bojala, Aiya je pronašla snagu da se suprotstavi strahu i pronađe svoj put ljubavi i iscjeljenja.